Update: Android Tablet + CarPlay on a Long Trip.

I’ve been writing about this new car audio set up in my Honda Fit.

I took it on a longish trip, about 7 hours one-way, over Thanksgiving. Before I left I swapped the 5W Qi charger for a thinner 10W charger, and that worked great. I actually moved this set up to a different car for this trip, but the operation was the exact same.

The only issue I had was having to reboot a few times at the beginning of the trip back. I’ve had that a couple of times around town, as well. Normally when the temperature is cold. (Not sure that’s a cause, but seems to be a correlation, anyway) After a couple of reboots, it starts working.

Once it’s running, the CarPlay software didn’t miss a beat. The 10W charger kept the Kindle charged up, and my phone charged up.

UPDATE: Have now used the system on a longer trip, 15+ hours of driving one way. No issues. It worked great. Charged fine, no glitches. I have had a few times around town where the Waze app doesn’t follow correctly. And a couple of times when it rebooted several times before thing worked right. But on that trip is was stellar.

Even with the glitches, it works well enough to be useful.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s